Idas Hästtårta

Idas Hästtårta
 
 
ja den här vart gullig :-) ida har sparat hästen här hemma.... och god,.. gjorde två bottnar av vit kladdkaka.. "tuppkaka" som den kallas, påsk och allting.. innehöll bara tre ingredienser.. mjöl socker ägg.. skitgoda och sådär sega...
Att fylla år i fjälls var inte så tokigt ändå tyckte Ida... ;-) med sol, storm och massor med mat så har vi haft en underbar vecka...mest en massa kort på Tyra... :-D 
vi har fått en hel del röding.. på våra dyra drag vi köpt.. ;-) ääääntligen fick tobias en rejäl röding.. han har aldrig fått fisk på pimpling,. bara ida flera stycken.. så han har inte vart så nöjd över det...men nu så snart blir det en fin rödingmidag här hemma...
 
  
 
typ underbaraste Tyra i hela världen..
 
 
 
 
fin påsk med familjen,,, 
 
 
påskaftonstårta..
japp det vart en halloncheesecake som jag, Therese och barnen dekorerade med sockerpasta figurer...
En dykande påskhare... ;-)
 
 
//Simone
 
 
Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa">Umeå</a> på <a href="http://bloggkartan.se">bloggkartan.se</a>!
http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa

Idas Födelsedag.. i påsken tecken...

 
   Skelita Calaveras 
 
 
Det är så roligt å göra tårtor i den här varianten...  :-) särskilt med Monster High dockor..
 
  
 
spacklade tårtan med svart smörkräm innan jag lade dit hennes volanger och kjol.. försökt å efterapa hennes kläder så gott det gick...
 
 
 
Kakberg !
 
 
Med ljus på toppen :-) i så många färger man kan bara komma på...
chokladrutor, mördegskakor, chokladbollar.. 
 
 
Ja nu fyller min lilla tjej 8 år... tiden går så gräsligt fort.. ibland vill man det ibland inte...
nästa kalas blir på skärtorsdagen med familjen uppe i fjälls då vankas en "hästtårta" ;-)
 
 
Tårtan...
 
Här gjorde jag bottnarna i vanilla PoundCake a la cakeboss, grymt goda.... 6 engångsformar.. med olika pastafärger.. och en väldigt god jordgubbsfrosting med 150gr smör och 100gr philadelfiaost florsocker sen tillsatte jag nästan 1 dl ekologisk jordgubbssylt... maskinen fick vispa sakta i 5 minuter... ojojoj så gott....
hela tårtan är laktosfri dessutom...
 
 
    
 
Mammas olika tekaksmått är min bästa hjälpreda i detta fall... bara å dela alla och välja vilka färger man vill ha tillsammans... 
 
 
 
 

 
    
 
Monterad med denna himmelska jordgubbsfrosting emellan
alla bottnarna...
 
 
 
Och så blir den rutig när man skär den :-) häftigt och lätt som en plätt...
 
 
 
 
Franska smörkex
 
           
 

Det här har jag velat testa länge, å nästa gång ska jag göra dom i massa olika färger.. eller bara typ vanliga.. jättegoda.. nästan som digestivekex.. jättegoda med smör och ost.. eller som dom är...
                                man tror nästan att dom ska smaka rosa lixom.. :-D 
 
ja nu har jag både sökt nytt jobb och packat klart och i morron så tar jag släpet skoter å kidzen å drar upp till stugan.. underbaraste platsen på jorden...
 
 
 
Glad Påsk/ Simone
 
 

Regnbågstårta, första försöket

Regnbågstårta...
 
Jag hade tråkit sist jag vabbade... så jag tänkte jag har alltid velat testa en regnbågstårta.. men hade inga pasta färger hemma direkt.. men provar de jag har.. bakade dom och frös in bottnarna.. hur goda och saftiga som helst när jag skulle använda dom...
 
körde blåbär till lila,.. men den var grå och trist när gräddningen var klar...röd och blå karamellfärg och gul och grön hade jag pastafärg till
men nu har jag beställt massa nya pastafärger och dom har kommit !,..
 
 
 
så till idas kalas ska det bli en regnbåge i Skelita Monster High version ;-)
 
      
 
Och den ska bli rutig.. nu gjorde jag inte köra tre rundlar som det ska vara egentligen.. för att den ska bli helt rutig...bara å skära ut och byta plats på färgerna.. men en mall att skära efter e bra.. så dom verkligen "passar" ihop och inte börjar glappa å så..
på Idas ska jag göra det... :-) och tunnare bottnar.. med fler färger..för nu tog jag portionspajformar som är mindre i diameter och färre bottnar.. så de blev ju lite väl tjocka bottnar.. hahaha
 
 
 
 
Enormt hög tårta.. 13cm i diameter och 24 cm hög :-D
hahaha men den gick att skära ändå.. ;-) 
 
 
How it´s done...
 
 
frostingen emellan.. tar man ju vad man vill ha,.. . jag gjorde den klassiska "morotskakssorten" med philadelfiaost, smör och vaniljsocker och bara mixa.. med 150gr smör som bas...och det blev över.. ;-) men nästa blir det jordgubbsfrosting
 
 
//Simone